Til toppen

Forhåndsbestilling av sesonginfluensavaksine 2022/2023

Denne siden er opprettet for kommuner, helseforetak samt private aktører (bedriftshelsetjenester mv) som skal forhåndsbestille sesonginfluensavaksine 2022/2023. Fordi forhåndsbestillinger legges tidlig på året og før vi har endelig bekreftet leveringsdato og fordeling av vaksiner til vårt lager, har vi i år laget en skjemabasert løsning hvor kommuner/helseforetak melder sitt behov ut i fra målgrupper. Som tidligere år vil vi ha likeverdige vaksiner fra ulike produsenter. Når rekvirent registrerer forhåndsbestilling i dette skjemaet gis samtykke til at Vaksineforsyningen kan bestemme hvilken vaksine som legges på den endelige ordren. 

Til risikogrupper og andre målgrupper (helsepersonell, husstandskontakter og svinerøktere) er det samme pris (88 kr. pr. dose inkludert legemiddeldetaljistavgift og merverdiavgift) for alle vaksinetypene. 

Til personer utenom målgruppene gjelder pris i Felleskatalogen. Vi ekspederer billigste alternativ først og dyreste alternativ sist.

Frist for forhåndsbestilling er 15.6.2022. Vaksiner bestilt innen 15.6.2022 planlegges levert i oktober (uke 40-42)

Etter at frist for forhåndsbestilling er gått ut vil vi starte arbeidet med å opprette ordre og planlegge ruter. Ruter med forventet leveringstidspunkt vil bli offentliggjort når de er klare og dere vil kunne se deres bestilling i nettbutikken under ordrehistorikk så fort de er opprettet av oss. Se også vår temaside om influensavaksine på fhi.no

Du må være innlogget i nettbutikk og deretter identifisere deg som lege via HelseID for å kunne se og registrere i skjemaet under. HelseID-knappen finner du øverst på denne nettsiden.

  • Legg inn bestilling i antall pakninger (alle vaksinene utenom pneumokokkvaksinen bestilles og sendes som 10-pakninger)
  • Dersom du legger inn en kommentar i bestillingen: unngå bruk av spesialtegn (eksempelvis paranteser) da dette kan resultere i at skjemaet ikke sendes inn. Du vil i så fall komme til en 404-side. Vi jobber med å rette denne feilen.
  • Når du har sendt inn skjema skal du komme til en side som sier "Takk for bestilling" - i tillegg skal du motta en kvittering på epost (sendt til epostadressen som registreres i skjemaet).
Du må identifisere deg med HelseID for å få tilgang til skjema